A TID, ill. a biztonsági értékelés elkészítéséhez szükséges információk

SZÜKSÉGES ADATOK MEGJEGYZÉSEK
Gyártó megnevezése Uniós vagy unión kívüli
Felelős személy megnevezése Aki bejelentés végzi a CPNP-be
Termék neve Legyen magyar nyelven
A termék összetétele Százalékban, keretkoncentrációk megadása nem elégséges, minden összetevőt meg kell nevezni
Az összetevők biztonsági adatlapja Akutalizált legyen!
Illatanyagra az adatlap mellett kell az úgynevezett „26 allergén listája“
Az összetevő specifikációja, minősége
Analitikai bizonylat

Korlátozással sújott összetevők esetében elengedhetetlen
A kozmetikum fizikai kémiai jellemzői
Termékspecifikáció
Szín, szag, állag
pH, sűrűség, viszkozitás, egyéb kvantitatív paraméterek
Címketerv Magyar
Részletes használati utasítás Az expozíció tisztázása szükséges.
Felhasználó kör megadása
Mikrobiológiai tisztasági viszgálatok
(szabvány, gyógyszerkönyvi leírás, gyorsteszt megjelölése szükséges)
MSZ EN ISO 17516:2015 – Kozmetikumok mikrobiológiai határértékei
Mikrobiológiai tartósítás hatékonyságának vizsgálata Ph. Hg VIII
Egyéb vizsgálatok
Stabilitás vizsgálatok
(gyorsított, real-time, egyéb)
Időtartam, hőfok, páratartalom
Vizsgált paraméterek megadása, eredmények
PAO vizsgálatok Vizsgált paraméterek megadása, eredmények
Kiszerelési egység, csomagolás, csomagolóanyagok megnevezése Csomagolóanyag specifikációja, gyártói nyilatkozat, hogy a termékben tiltott anyag, CMR anyag nincs. Egyéb értékelések: pl: nehézfém-tartalom, környezetvédelmi követelmények, stb.
A kozmetikum gyártásának rövid leírása Akár folyamatábrával is
Gyártói nyilatkozatok Nyilatkozat a helyes gyártási gyakorlatról a ISO 22716:2007 elveinek betartásáról
avagy GMP Certificate
A termék kifejlesztésére vagy biztonságosságának értékelésére vonatkozóan a gyártó állatkísérleteket nem végzett
 
Egy termékinformációs dokumentáció tartalomjegyzéke

1. A KOZMETIKUM LEÍRÁSA, ADMINISZTRATÍV ADATOK
2. A BIZTONSÁGI JELENTÉS – A RÉSZ
2.1. A kozmetikai termék minőségi és mennyiségi összetétele
2.2. Fizikai/kémiai jellemzők, a termék stabilitása
2.3. A kozmetikai termék mikrobiológiai minősége
2.4. Szennyeződések, tájékoztatás a csomagolóanyagról
2.5. Rendeltetésszerű és ésszerűen előrelátható használat
2.6. A kozmetikai termék expozíciója
2.7. Az összetevőkre vonatkozó expozíciók
2.8. Az összetevők toxikológiai profilja
2.8.1. Veszélyes összetevők
2.8.2. Nem veszélyes összetevők
2.8.3. Az összetevőkre vonatkozó MoS értékek
2.8.4. Helyi irritációs hatások
2.8.5. Előírt feltételek mellett használható összetevők
2.8.6. Illatanyagok
2.8.7. Színezék
2.9. A kozmetikai termék emberi egészségre gyakorolt nemkívánatos hatásai, súlyos nemkívánatos hatásai
2.10. Tájékoztatás a kozmetikai termékről
3. BIZTONSÁGI JELENTÉS – B RÉSZ
3.1. Értékelési következtetések
3.2. Figyelmeztetések, használati utasítás a címkén
3.3. Indoklás
3.4. Biztonsági értékelést végző személy adatai
4. A GYÁRTÁSI FOLYAMAT LEÍRÁSA
5. A VÁRT HATÁS IGAZOLÁSA
6. AZ ÁLLATKÍSÉRLETEKRE VONATKOZÓ ADATOK 7. FÜGGELÉK
7.1. ConsExpo 4.1 report
7.2. Irodalomjegyzék