Mikor lesz vége az átmeneti időszaknak?

http://images.postr.hu/uploads/blogs/1496/21481/post_21481_20110306005309.jpg
HATÓANYAG – TERMÉKTÍPUS PÁRRA ÉRTELMEZHETŐ csak a kérdés
Minden hatóanyag-terméktípus párhoz tartozik egy dátum
2013. szeptember elseje előtt: felvételi határozatokban lett közzétéve.
2013. szeptember elseje után: jóváhagyási rendeletekben teszik közzé.
Jóváhagyás napja a joganyag megjelenése után kb. másfél év, pontos időpont az érintett joganyag mellékletében megtalálható.

Példa:
1090/2010/EU rendelet jóváhagyja a permetrin hatóanyag 8. terméktípusban (faanyagvédőszerek) és a 18. terméktípusban (rovarölőszerek) való használatát, a rendelet melléklete adja meg a jóváhagyás dátumát.

Azaz permetrin hatóanyagot tartalmazó faanyagvédőszerek, rovarölőszerek esetében 2016. május elsejéig be kell nyújtani az ECHA-nak az R4BP nyilvántartási rendszeren keresztül az első engedély és a párhuzamos kölcsönös elismerés iránti kérelmeket, megjelölve az értékelő tagállamot és azokat melyekben a kölcsönös elismerést kérik. 

A jóváhagyott hatóanyagok teljes listája 2009- 2016:

Ha eljön egy hatóanyag-terméktípus párra a jóváhagyás napja, akkor az adott hatóanyagot, az adott terméktípusban gyártó biocid termékgyártóknak
LÉPNI KELL -
lásd 528/2012/EU rendelet 89. cikk, ha a piacon akar maradni


Mikor jön el a jóváhagyás napja, ha a biocid termék több hatóanyagot tartalmaz?
Az egynél több hatóanyagot tartalmazó biocid termékek esetében az engedély iránti kérelmeket legkésőbb az utolsó hatóanyagnak az említett terméktípus vonatkozásában való jóváhagyása időpontjáig be kell nyújtani.

Meddig forgalmazható az a biocid termék, melyre a jóváhagyás napjáig bezárólag nem nyújtottak be engedélykérelmet?
Amennyiben nem nyújtottak be engedélyezés vagy párhuzamos kölcsönös elismerés iránti kérelmet.
A biocid termék a hatóanyag(ok) jóváhagyásának időpontjától számított 180. napot követően nem forgalmazható. A biocid termék meglévő készleteinek ártalmatlanítása és felhasználása a hatóanyag(ok) jóváhagyásának időpontjától számított 365 napig folytatódhat.